Indyk z ananasem
Przepis:
Wartości Odżywcze :
Całego dania
Kalorie 1820
Węglowodany 136,5 g
Węglowodany 136,5 g
Białko 119,6 g
Tłuszcz 74 g
Skład :
600 g mięsa mielonego z indyka
200 g ananasa
1 żółtko
pieprz kolorowy
ciasto francuskie light
Przygotowanie:
Mięso dzielimy szejść 100 g kulek formujemy z nich rolady . Nastepnie bardzo drobno kroimy ananasa. Nadziewamy ananasem rolady . I formujemy w zbita całosć w kształcie rolady
Wyciągamy z lodówki Ciasto francuskie dzielimy na 6 części nakładamy na nie roladki ( muszą być zimnie bo inaczej ciasto przywrze)
Owijamy roladki w ciasto francuskie
Polewamy zóltkiem z jajka. Następnie wstawiamy na 30 m do rozgrzanego do 170 C piekarnika .
Komentarze
Prześlij komentarz