Przekładaniec z kurczakiem
Skład:
- 1 opak ciasta francuskiego light
- 300 g pierś z kurczaka
- 50 g sera żółtego
- 50 g ogórków konserwowych
- pól cebuli
- 100 g kukurydzy konserwowej
- 1 żółtko do posmarowania ciasta
Ciasto przedzielamy na pól pierwsza polowa posłuży jako podstawa druga do przykrycia .
Cześć do przykrycia kroimy w paski ok 2 cm . Mięso z kurczaka kroimy w kostkę smażymy krotko do czasu zmiany koloru mięsa .Mięso odstawiamy na 10 m aż się ostudzi . Następnie układamy mięso na cieście francuskim dodajemy ser ogórki i wcześniej drobno pokrojoną cebule, kukurydze . Przykrywamy to druga polowa ciasta pokrojonego w paski .
Następnie górę posmarować żółtkiem . Pieczemy w temp 180 C ok. 30 minut
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz