Rolada z Papryką
Skład :
- 500 g mięsa mielonego z szynki
- 200 g papryki konserwowej
- przyprawa knorr do mięs
Przygotowanie :
Gotowe Smacznego mr.SoD Pozdro :)
- Mięso mielone formujemy w placek
- Mięso ugniatamy żeby mięso miało zwartą konsystencje
- na górę układamy pokrojoną paprykę konserwową
- smarujemy roladę niewielka ilością oleju, posypujemy przypraw do mieś .
- Rozgrzewamy patelnie do wysokiej temp ( bardzo ważne żeby patelnia była dobrze rozgrzana ! )
- Wrzucamy na patelnie mięso i Podsmażamy z każdej strony ( 1 min ) W międzyczasie ustawiamy piekarnik na temp 200 C
- Następnie wyciągamy mięso ostrożnie z patelni żeby się nie rozwaliło.Wkładamy je do żaroodpornego naczynie i wrzucamy do piekarnika na 15 m 200 C
Komentarze
Prześlij komentarz