Wartość Odżywcze 1 Porcji . Wychodzi 5 porcji po 100 g mięsa mielonego 40 g papryki, 60 g ryżu |
Przepis :
Wartości Odżywcze całej potrawy:
Kalorie 1808
Węglowodany 249,1 g
Białko 108,4 g
Tłuszcze 27,1 g
Tłuszcze 27,1 g
Sklad:
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 200 g papryki konserwowej
- pieprz kolorowych
- 300 g ryżu
- kurkuma
- sól
Przepis :
Paprykę kroimy na kostkę. Z mięsa mielonego kształtujemy placek i nadziewamy go papryką. |
Następnie wszystko zwijamy w roladę. Rozdrabniamy pieprz kolorowy i posypujemy z każdej strony mięso. |
Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. |
Do ryżu dodajemy kurkumę i sól. |
Na bardzo rozgrzana patelnie wrzucamy roladę i smażymy z obu stron krótka chwilę . Uwaga należy delikatnie przewracać mięso na drugą stronę. |
Jak już mięso usmażymy z dwóch stron zdejmujemy je i wrzucamy do żaroodpornego naczynia. |
Następnie wkładamy do piekarnika na 15 min w ten 180 C. |
Po 15 min wyciągamy roladę. |
Tak wygląda mięso w środku. |
Komentarze
Prześlij komentarz