Wychodzą 4 porcję po 50 g makaronu, 125 g indyka, 175 g sosu |
Przygotowanie :
Wartości Odżywcze 4 Porcji :
Kalorie 1839
Węglowodany 237,25 g
Białko 105,20 g
Białko 105,20 g
Tłuszcze 52,12 g
Skład:
- 200 g makaronu ryżowego
- 500 g piersi z indyka lub kurczaka
- 500 g Ananas lub ananas w puszcze
- pieprz kolorowy
- 200 g mleczka kokosowego
Kroimy piersi w paseczki oraz ananasa w kostkę
Piersi przyprawiamy pieprzem kolorowym.
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy piersi
Smażymy z obu stron. Jeśli chcemy żeby mięso było soczyste to smażymy krótką chwile z każdej strony. Następnie wrzucamy mięso do piekarnika na 10-15 m pod przykryciem w temp 150 C.
Opcjonalnie, aby uzyskać lepszy smak mięsa wrzucamy do piekarnika na 10-15 m (pieczemy pod przykryciem).
Gotujemy makaron ryżowy według wskazówek na opakowaniu.
Należy uważać!!! żeby nie rozgotować makaronu bardzo szybko dochodzi .
Makaron odcedzamy.
Na patelnie wrzucamy pokrojonego ananasa.
następnie dodajemy 200 g mleka koksowego.
Wszystko dusimy na małym ogniu około 10 minut.
Następnie wrzucamy do sosu makaron i wszystko mieszamy.
Następnie wrzucamy do sosu makaron i wszystko mieszamy.
Gotowe.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz