Wychodzi 5 porcji po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu
Przygotowanie :
Wartości Odżywcze całej potrawy:
Kalorie 2190
Węglowodany 270 g
Białko 165,9 g
Tłuszcze 30,5 g
- 300 g makaronu Pełnoziarnistego
- 500 g mięsa mielonego z szynki
- garść świeżej Bazyli może być suszona
- 1 ząbek czosnku
- 500 g przecieru pomidorowego
- 2 plasterki serka topionego light
Składniki sosu
Obieramy czosnek, myjemy bazylię
Kroimy czosnek i bazylię.
Do garnka wlewamy przecier pomidorowy.
Dodajemy bazylie i czosnek wszystko mieszamy. Gotujemy przez 10 m na małym ogniu, doprawiamy sola pieprzem według uznania. Jeśli chcemy bardzo ostry sos dodajemy tabasco.
Gotujemy wszystko na małym ogniu .
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy mięso mielone.
Smażymy mięso na małym ogniu.
Dodajemy sos i wszystko mieszamy.
Doprawiamy sola i pieprzem według uznania.
Dodajemy plasterki sera topionego.
Gotujemy na mały ogniu około 5 minut, aż wszystko dojdzie.
Smacznego
nigdy w zyciu nie jadles bolognese oryginalnego, twoj przepis to lipa.
OdpowiedzUsuń