Szynka z Ryżem
Wychodzi 5 takich porcji : 100 g mięsa, 80 g ryżu, 100 g warzyw |
Przepis:
Wartości 5 porcji :
Kalorie 2211
Węglowodany 347,1 g
Białko 135,3 g
Tłuszcze 29,3 g
- 500 g mięsa mielonego z szynki
- 400 g ryżu długoziarnistego
- Opakowanie warzyw
- czosnek granulowany
- przyprawa do kebaba
Przygotowanie:
Gotujemy ryż według wskazówek na opakowaniu
mięso mielone myjemy następnie przyprawiamy czosnkiem i przyprawą do kebaba.
Ugniatamy mięso i robimy z niego kulkę
Dzielimy mięso na 5 porcji po 100 g
Wlewamy na patelnie niewielką ilosć oleju i rozprowadzamy papierowym ręcznikiem pozbywając się nadmiaru ( można użyć Pam-a )
Gotujemy warzywa z niewielką ilością wody lub przyrządzamy w parowarze (możemy doprawić warzywa Vegetą)
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy Kotelety i obsmażamy z dwóch stron
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz