Szynka z Ryżem

Szynka z Ryżem

Wychodzi 5 takich porcji : 100 g mięsa, 80 g ryżu, 100 g warzyw
  
Przepis:     

Wartości 5 porcji :

Kalorie    2211

Węglowodany   347,1 g
Białko        135,3 g
Tłuszcze      29,3 g


Skład:
  • 500 g mięsa mielonego z szynki
  • 400 g ryżu długoziarnistego
  • Opakowanie warzyw
  • czosnek granulowany
  • przyprawa do kebaba

Przygotowanie:

Gotujemy ryż według wskazówek na opakowaniu 


mięso mielone myjemy następnie przyprawiamy czosnkiem i przyprawą do kebaba. 
Ugniatamy mięso i robimy z niego kulkę
Dzielimy mięso na 5 porcji po 100 g 
Wlewamy na patelnie niewielką ilosć oleju i rozprowadzamy papierowym ręcznikiem pozbywając się nadmiaru ( można  użyć Pam-a )


Gotujemy warzywa z niewielką ilością wody lub przyrządzamy  w parowarze (możemy doprawić warzywa Vegetą)
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy Kotelety i obsmażamy z dwóch stron

Smacznego 

Komentarze