Dietetyczny Sernik z Brzoskwiniami

Przepis Dietetyczny Sernik z Brzoskwiniami
Przepis na Dietetyczny Sernik z Brzoskwiniami. Bardzo Łatwy w przygotowaniu . Zapraszam do wypróbowania . 

- SKŁAD -
1 kg Twarogu Sernikowego
4 jajka L
Budyń waniliowy bez cukru 
300 g Brzoskwiń z Puszki
Słodzik
proszek do pieczenia

 - Wartości odżywcze całej potrawy -

Kalorie  1916
Węglowodany   141 g
Białko         140,7 g
Tłuszcze       88,21 g

PRZEPIS VIDEO

- PRZYGOTOWANIE -
Składniki
Do miski wlewamy Twaróg.
Kroimy brzoskwinie w kostkę.
Oddzielamy Białko od Żółtka.
Rozpuszczamy 20 tabletek słodzika w łyżce przygotowanej gorącej wody. 
Białko ubijamy na sztywną masę.
Do masy sernikowej dodajemy budyń, żółtko , rozpuszczony słodzik, łyżeczkę proszku do pieczenia. Następnie wszystko dokładnie miksujemy . Następnie dodajemy pokrojone brzoskwinie. 
Do gotowej masy sernikowej dodajemy ubite białko i delikatnie wszystko mieszamy że sobą.
Na blaszkę wlewamy odrobinę oleju i rozprowadzamy dokładnie.
Następnie posypujemy blaszkę bułką tartą.
Gotową masę wlewamy do brytfanki i  wrzucamy do piekarnia rozgrzanego do temperatury 180 C na godzinę.
SMACZNEGO

Komentarze

  1. Hej, wyjdzie taki pyszny sernik w piekarniku gazowym? A jeżeli tak to na jaką cyfrę ustawić piekarnik? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej wyjdzie . Ustaw taką jak w elektrycznym 180 C i piecz godzinę czasu . Piona :)

      Usuń
    2. Wielkie dzięki za odpowiedź :D na piekarniku mam liczby od 1-7 a nie stopnie ;d

      Usuń
    3. W piekarniku gazowym na 180 st odpowiada 4- , piecze się na środkowym ruszcie. A ile proszku do pieczenia należy dać ??

      Usuń
  2. Sernik wyszedł pyszny :D polecam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się że smakował. Pozdrawiam i Zapraszam do wypróbowania innych przepisów .

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Mleko nie jest potrzebne przez przypadek znalazło się na zdjęciu

      Usuń
  4. witamm czy do masy wlewamy tez zołtka czy zostawiamy ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej . Żółtka wykorzystujemy, dodajemy je do masy. Pozdrawiam

      Usuń
  5. wszystko ok :) ale poprosił bym o konkretne dawki produktów :) bo np. nie wiem ile mleka :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mleko na zdjęciu znalazło się przez przypadek . Nie jest potrzebne do przygotowania sernika . Pozdrawiam

      Usuń
  6. A mi sernik opadł..:( why?!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem dlaczego niektórym opada. Mi za każdym razem wychodzi . Coś jest nie tak, muszę wykryć przyczynę opadania . Pozdrawiam :)

      Usuń
    2. Wyciągasz go od razu z piekarnika czy czekasz, aż przestygnie? bo ja poczekałam, więc może to jest przyczyna? hmmm będę próbować dalej, ale i tak jest dobry-gorzej wygląda;)

      Usuń
  7. Czy mogę zamiast słodzika użyć miodu?Bardzo prosze o odpowiedź

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak można zastąpić słodzik miodem

      Usuń
    2. a jakiej wielkości blacha? :)

      Usuń
    3. Możesz użyć taką jaką posiadasz, nie musi używać tortowej na prostokątnej też wyjdzie . Pozdrawiam :)

      Usuń
  8. A ILE MAM DAĆ CUKRU KRYSZTAŁU ALBO BRZOZOWEGO JAKO KSYLITOL, BO SŁODZIKA NIE MAM.

    OdpowiedzUsuń
  9. Proszek do pieczenia w serniku??? Serniki piecze się bez dodatku proszku

    OdpowiedzUsuń
  10. Chujowa strona, nie działa połowa rzeczy.

    OdpowiedzUsuń
  11. To nie ma nic wspolnego z dieta. Twarog tlusty.brzoskwinie mega slodkie z puszki....slodzik sama chemia.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz