Przepis na Dietetyczny Sernik z Brzoskwiniami. Bardzo Łatwy w przygotowaniu . Zapraszam do wypróbowania .
- SKŁAD -
1 kg Twarogu Sernikowego
4 jajka L
Budyń waniliowy bez cukru
300 g Brzoskwiń z Puszki
Słodzik
proszek do pieczenia
- SKŁAD -
4 jajka L
Budyń waniliowy bez cukru
300 g Brzoskwiń z Puszki
Słodzik
proszek do pieczenia
- Wartości odżywcze całej potrawy -
Kalorie 1916
Węglowodany 141 g
Białko 140,7 g
Tłuszcze 88,21 g
PRZEPIS VIDEO
- PRZYGOTOWANIE -
Składniki
Do miski wlewamy Twaróg.
Kroimy brzoskwinie w kostkę.
Oddzielamy Białko od Żółtka.
Rozpuszczamy 20 tabletek słodzika w łyżce przygotowanej gorącej wody.
Białko ubijamy na sztywną masę.
Do masy sernikowej dodajemy budyń, żółtko , rozpuszczony słodzik, łyżeczkę proszku do pieczenia. Następnie wszystko dokładnie miksujemy . Następnie dodajemy pokrojone brzoskwinie.
Do gotowej masy sernikowej dodajemy ubite białko i delikatnie wszystko mieszamy że sobą.
Na blaszkę wlewamy odrobinę oleju i rozprowadzamy dokładnie.
Następnie posypujemy blaszkę bułką tartą.
Gotową masę wlewamy do brytfanki i wrzucamy do piekarnia rozgrzanego do temperatury 180 C na godzinę.
Tłuszcze 88,21 g
PRZEPIS VIDEO
PRZEPIS VIDEO
Składniki |
Do miski wlewamy Twaróg. |
Kroimy brzoskwinie w kostkę. |
Oddzielamy Białko od Żółtka. |
Rozpuszczamy 20 tabletek słodzika w łyżce przygotowanej gorącej wody. |
Białko ubijamy na sztywną masę. |
Do masy sernikowej dodajemy budyń, żółtko , rozpuszczony słodzik, łyżeczkę proszku do pieczenia. Następnie wszystko dokładnie miksujemy . Następnie dodajemy pokrojone brzoskwinie. |
Do gotowej masy sernikowej dodajemy ubite białko i delikatnie wszystko mieszamy że sobą. |
Na blaszkę wlewamy odrobinę oleju i rozprowadzamy dokładnie. |
Następnie posypujemy blaszkę bułką tartą. |
Gotową masę wlewamy do brytfanki i wrzucamy do piekarnia rozgrzanego do temperatury 180 C na godzinę. |
Hej, wyjdzie taki pyszny sernik w piekarniku gazowym? A jeżeli tak to na jaką cyfrę ustawić piekarnik? ;)
OdpowiedzUsuńHej wyjdzie . Ustaw taką jak w elektrycznym 180 C i piecz godzinę czasu . Piona :)
UsuńWielkie dzięki za odpowiedź :D na piekarniku mam liczby od 1-7 a nie stopnie ;d
UsuńW piekarniku gazowym na 180 st odpowiada 4- , piecze się na środkowym ruszcie. A ile proszku do pieczenia należy dać ??
Usuń1 płaską łyżeczkę .
UsuńSernik wyszedł pyszny :D polecam!
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakował. Pozdrawiam i Zapraszam do wypróbowania innych przepisów .
Usuńile mleka dodajemy ?
OdpowiedzUsuńMleko nie jest potrzebne przez przypadek znalazło się na zdjęciu
Usuńwitamm czy do masy wlewamy tez zołtka czy zostawiamy ?
OdpowiedzUsuńHej . Żółtka wykorzystujemy, dodajemy je do masy. Pozdrawiam
Usuńwszystko ok :) ale poprosił bym o konkretne dawki produktów :) bo np. nie wiem ile mleka :))
OdpowiedzUsuńMleko na zdjęciu znalazło się przez przypadek . Nie jest potrzebne do przygotowania sernika . Pozdrawiam
UsuńA mi sernik opadł..:( why?!
OdpowiedzUsuńNie wiem dlaczego niektórym opada. Mi za każdym razem wychodzi . Coś jest nie tak, muszę wykryć przyczynę opadania . Pozdrawiam :)
UsuńWyciągasz go od razu z piekarnika czy czekasz, aż przestygnie? bo ja poczekałam, więc może to jest przyczyna? hmmm będę próbować dalej, ale i tak jest dobry-gorzej wygląda;)
UsuńCzy mogę zamiast słodzika użyć miodu?Bardzo prosze o odpowiedź
OdpowiedzUsuńTak można zastąpić słodzik miodem
Usuńa jakiej wielkości blacha? :)
UsuńMożesz użyć taką jaką posiadasz, nie musi używać tortowej na prostokątnej też wyjdzie . Pozdrawiam :)
UsuńA ILE MAM DAĆ CUKRU KRYSZTAŁU ALBO BRZOZOWEGO JAKO KSYLITOL, BO SŁODZIKA NIE MAM.
OdpowiedzUsuńProszek do pieczenia w serniku??? Serniki piecze się bez dodatku proszku
OdpowiedzUsuńChujowa strona, nie działa połowa rzeczy.
OdpowiedzUsuńTo nie ma nic wspolnego z dieta. Twarog tlusty.brzoskwinie mega slodkie z puszki....slodzik sama chemia.
OdpowiedzUsuń