Indyk z Ananasem

Indyk z ananasem

przepis na indyka z ananasem w cieście francuskim
Przepis:

Wartości Odżywcze :
Całego dania
Kalorie 1820
Węglowodany 136,5 g
Białko 119,6 g
Tłuszcz 74 g


Skład :

600 g mięsa mielonego z indyka 
200 g ananasa 
1 żółtko
pieprz kolorowy
ciasto francuskie light


Przygotowanie: 

Mięso dzielimy szejść 100 g kulek formujemy z nich rolady . Nastepnie bardzo drobno kroimy ananasa. Nadziewamy ananasem rolady . I formujemy w zbita całosć w kształcie rolady


Obtaczamy rolady pieprzem kolorowym dojść solidnie. Skraplamy patelnie odrobiną oleju i rozprowadzamy papierowym ręcznikiem. Rozgrzewamy patelni do wysokiej temperatury . Obsmażamy z każdej strony rolady krótką chwilę. Po usmażeniu roladki odkładamy do lodówki żeby ostygły 
Wyciągamy z lodówki Ciasto francuskie dzielimy na 6 części nakładamy na nie roladki ( muszą być zimnie bo inaczej ciasto przywrze)
Owijamy roladki w ciasto francuskie
Polewamy zóltkiem z jajka. Następnie wstawiamy na 30 m do rozgrzanego do 170 C piekarnika . 


              Smaczego Pozdro :P

Komentarze