Rolada z Papryką

Rolada z Papryką 




Skład :

  • 500 g mięsa mielonego z szynki 
  • 200 g papryki konserwowej
  • przyprawa knorr do mięs

Przygotowanie :
  • Mięso mielone formujemy w placek 
  • Mięso ugniatamy żeby mięso miało zwartą konsystencje


  •  na górę układamy pokrojoną paprykę konserwową 
  • smarujemy roladę niewielka ilością oleju, posypujemy przypraw do mieś . 
  • Rozgrzewamy patelnie do wysokiej temp ( bardzo ważne żeby patelnia była dobrze rozgrzana ! )
  • Wrzucamy na patelnie  mięso i Podsmażamy z każdej strony ( 1 min )  W międzyczasie  ustawiamy piekarnik  na temp 200 C 
  • Następnie wyciągamy mięso ostrożnie z patelni żeby się nie rozwaliło.Wkładamy je do żaroodpornego naczynie i wrzucamy do piekarnika na 15 m 200 C





Gotowe Smacznego mr.SoD Pozdro :)

Komentarze