Indyk faszerowany Papryką

Wartość Odżywcze 1 Porcji . Wychodzi 5 porcji po 100 g mięsa mielonego 40 g papryki, 60 g ryżu

Przepis :


Wartości Odżywcze całej potrawy:

Kalorie  1808  

Węglowodany   249,1 g
Białko      108,4 g
Tłuszcze     27,1 g

Sklad:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 200 g papryki konserwowej
  • pieprz kolorowych
  • 300 g ryżu
  • kurkuma
  • sól

Przepis :


Paprykę kroimy na kostkę. Z mięsa mielonego kształtujemy placek i nadziewamy go papryką.
Następnie wszystko zwijamy w roladę. Rozdrabniamy pieprz kolorowy i posypujemy z każdej strony mięso.
Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu.

Do ryżu dodajemy kurkumę i sól.
Na bardzo rozgrzana patelnie wrzucamy roladę i smażymy z obu stron krótka chwilę .  Uwaga należy delikatnie przewracać mięso na drugą stronę.
Jak już mięso usmażymy z dwóch stron zdejmujemy je i wrzucamy do żaroodpornego naczynia. 
Następnie wkładamy do piekarnika na 15 min w ten 180 C.
Po 15 min wyciągamy roladę.
Tak wygląda mięso w środku.


Smacznego

Komentarze