Makaron w sosie kokosowo-ananasowym z indykiem

Przepis na Makaron w sosie kokosowym
Wychodzą 4 porcję po 50 g makaronu, 125 g indyka, 175 g sosu

Przygotowanie :
Wartości Odżywcze 4 Porcji :

Kalorie  1839  

Węglowodany  237,25 g
 Białko       105,20 g
Tłuszcze      52,12 g

Skład: 
  • 200 g makaronu ryżowego
  • 500 g piersi z indyka lub kurczaka
  • 500 g Ananas lub ananas w puszcze
  • pieprz kolorowy
  • 200 g mleczka kokosowego
Kroimy piersi w paseczki oraz ananasa w kostkę 
 Piersi przyprawiamy pieprzem kolorowym.
 Na rozgrzaną patelnie wrzucamy piersi 
 Smażymy z obu stron. Jeśli chcemy żeby mięso było soczyste to smażymy krótką chwile z każdej strony. Następnie wrzucamy mięso do piekarnika na 10-15 m pod przykryciem w temp 150 C.





Opcjonalnie, aby uzyskać lepszy smak mięsa wrzucamy do piekarnika na 10-15 m (pieczemy pod przykryciem).




 Gotujemy makaron ryżowy według wskazówek na opakowaniu. 


Należy uważać!!! żeby nie rozgotować makaronu bardzo szybko dochodzi .
Makaron odcedzamy. 
 Na patelnie wrzucamy pokrojonego ananasa.
 następnie dodajemy 200 g mleka koksowego.
 Wszystko dusimy na małym ogniu około 10 minut. 
Następnie wrzucamy do sosu  makaron i wszystko mieszamy.
Gotowe. 

Smacznego 

Komentarze