Spaghetti Bolognese



przepis na dietetyczny makaron
Wychodzi 5 porcji  po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu

Przygotowanie :

Wartości Odżywcze całej potrawy:

Kalorie    2190

Węglowodany   270 g
Białko        165,9 g
Tłuszcze      30,5 g

 Skład:

  • 300 g makaronu Pełnoziarnistego
  • 500 g mięsa mielonego z szynki
  • garść świeżej Bazyli może być suszona
  • 1 ząbek czosnku
  • 500 g przecieru pomidorowego
  •  2 plasterki serka topionego light

 Składniki sosu 
Obieramy czosnek, myjemy bazylię
  Kroimy czosnek i bazylię.
  Do garnka wlewamy przecier pomidorowy.
 Dodajemy bazylie i czosnek wszystko mieszamy. Gotujemy przez 10 m na małym ogniu, doprawiamy sola pieprzem według uznania. Jeśli chcemy bardzo ostry sos dodajemy tabasco.
 Gotujemy wszystko na małym ogniu .
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy mięso mielone. 
 Smażymy mięso na małym ogniu. 
Dodajemy sos i wszystko mieszamy.
Doprawiamy sola i pieprzem według uznania. 
Dodajemy plasterki sera topionego.  

Gotujemy na mały ogniu około 5 minut,  wszystko dojdzie. 

Smacznego

Komentarze

  1. nigdy w zyciu nie jadles bolognese oryginalnego, twoj przepis to lipa.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz