Kebab na patyku


Przepis na Kebab na patyku
Wartości Odżywcze 1 Porcji : 125 g Mięsa, 125 g Brokułów, 250 g ziemniaków

Przepis :

Skład:

  • 500 g mięsa mielonego z szynki
  • 500 g Brokułów
  • 1 kg Ziemniaków
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • sól
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • czosnek lub przyprawa do tzatzików
  • patyczki do szaszłyków

Wartosci odzywcze calej potrawy - 4 porcje  :

Kalorie      1726

Węglowodany 231.24 g
Białko 134.17 g
Tłuszcze 33.43 g


Mięso mielone myjemy 
Obieramy ziemniaki i gotujemy do momentu aż będą lekko twarde
Gotujemy Brokuły
Jak już umyjemy mięso doprawiamy je przyprawą do gyrosa 
następnie wszystko dokładnie mieszamy 
Dzielimy mięso na 4 cześci po 125 g 
następnie z podzielonego mięsa formujemy placek 
zawijamy go na patyk od szaszłyka
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy kebaby smarzymy krótką chwile do monemtu przyrumienia się miesa
Smażymy krótka chwile z dwóch stron
Ziemniak odcedzamy i kroimy w talarki, następnie przyprawiamy przyprawą do kurczaka
Ziemniaki i Mięso wrzucamy do piekarnia na 10 m do temp 200 C
Do miski wlewamy jogurt następnie dodajemy przyprawę do Tzatzików lub czosnek i wszystko mieszamy 

SMACZNEGO

Komentarze