czwartek, grudnia 18, 2014

Czerwony Ryż


Jak zrobić czerwony ryż
Przepis na Czerwony Ryż Krok po Kroku

- Na Zdjęciu wartości odżywcze dotyczą 1/6 porcji (50 g)-

- SKŁAD -
300 g Ryżu
1 burak
sól

 - Wartości odżywcze całej potrawy -

   Kalorie            1096     
Węglowodany   246,26 g
Białko                  21,71 g
Tłuszcze                2,27 g


Odmierzamy 300 g ryżu, następnie dodajemy 600 g wody 

Obieramy Buraka

Kroimy Buraka w Plasterki
Do ryżu dodajemy buraki i sól (można dodać Vegety wtedy ryż będzie bardziej słodki). Następnie gotujemy wszystko na małym ogniu do momentu, aż cała woda się wygotuję.

SMACZNEGO
DAJCIE ZNAĆ CZY SMAKOWAŁO



0 komentarze :

Prześlij komentarz